Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Altena's molens

Altena's molens

Wilt u weten hoe een molen er van binnen uitziet ?Dan is dit uw kans!

Het  internationaal bekend en herkende symbool voor Nederland is de molen. Ook het Land van Heusden en Altena kent een rijke molenhistorie. Maar liefst elf molens zijn ondergebracht bij stichtingen of gemeente. Dit is natuurlijk te veel om u allemaal in een dag te laten beleven. Wij hebben een afwisselend programma gemaakt van melk, brood, streekkoek, en molens zo krijgt u een leuke indruk van ons mooie Brabantse land.


U wordt ontvangen bij de Melk-Drive, waar een kopje koffie/thee en een lekkere molenkoek klaar staan. Daar beleeft u het boerenleven anno nu. Hoe komt nu eigenlijk een bekertje boeremelk tot stand?

Daarna schuift u aan bij een echte streeklunch met brood gemaakt van eigen melk, de "boeremellukmik".

Met een goed gevulde buik vertrekken we naar het plaatsje Meeuwen waar u de "Witte Molen" gaat bekijken. Eenmaal binnen in de molen zult u versteld staan van het aantal verschillende bakproducten van Korenmolen Nooit Gedagt, die u tevens voor een zacht prijsje als souvenir mee naar huis kan nemen.

De gezellige reis door het mooie landschap van Heusden en Altena vervolgt zich naar Almkreek waar een lekker kop koffie of thee voor u klaar staat. 

Hierna gaan we verder naar het oude vestingstadje Woudrichem aan de Merwede. Dit dorpje heet in de plaatselijke volksmond "Woerkum" genoemd. Waar we een bezoek brengen aan de molen Nooit Gedagt.

Ter afsluiting van de dag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken en misschien een kijkje nemen in de doktersprakrijk van dokter Tinus

Inbegrepen:
Rondleiding Melk-Drive
Streeklunch, koffie/thee/streeksap/molenkoek
Educatieve boekje Malende molens
2 x koffie/thee Almkreek
Attentie
Entree molens

Niet inbegrepen:

Vervoer

Tijdsindicatie: circa 5,5 uur