Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Nieuws

Alle 41.244 #Nijmeegse #Vierdaagse lopers succes gewenst voor dag 2 !! # Vteam
groepsuitje

Genderen 12 juli- Voor de gasten van Bed and Breakfast Fort Bakkerskil was het wel een hele regenachtige vakantiedag. Na een belletje van Koos Lucas zaten zij ineens aan een Bosche bol en namen een kijkje op de boerderij. Zo was het voor deze Belgische bezoekers ineens een zonnige dag! #mooiesamenwerking

 

 

 

invallen zieke collega
invallen zieke collega
Invallen voor een zieke collega bracht groep 6 van het Rondeel naar de boerderij.
Educatiebezoek
invallen zieke collega
Educatiebezoek

Educatiebezoek

Basisschool de Duizendpoot had als themaweek gezondheidsleer, leerlingen van groep 6-7 kwamen voor een educatieles naar de boerderij. Na veel geleerd te hebben met al hun zintuigen zwaaiden wij elkaar blij uit.

invallen zieke collega
educatie

 

 

 

 

 

 

yoghurt maken

yoghurt maken

 

 

 

Wat ga jij straks doen in de vakantie ?

Hierbij alvast een leuke suggestie:

 

Zelf yoghurt maken; leuk en makkelijk om te doen – In Frankrijk is het inmiddels heel populair om zelf je yoghurt te maken. Met een heuse ‘yaourtière’ (yoghurtmaker) kun je potjes vullen, die je in een apparaat stopt en na een paar uur heb je dan yoghurt. Maar zo’n apparaat heb je helemaal niet nodig! De voordelen van yoghurt zelf maken Waarom zou je yoghurt zelf maken? Heeft dat voordelen dan, zul je misschien denken? Je kunt toch bij elke supermarkt kiezen uit een heleboel soorten yoghurt? Het is ook niet een duur product, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Maar voordelen zijn er wel degelijk. Ik som ze graag voor je op;

 

• Wanneer je zelf yoghurt maakt, weet je precies wat er in gaat. Aan sommige soorten yoghurt worden namelijk verdikkingsmiddelen toegevoegd.

• Fabrieksyoghurt is vaak op relatief hoge temperatuur en kort gefermenteerd, waardoor er nog veel melksuikers (lactose) achterblijven in de yoghurt. Deze kun je er helemaal uit halen als je zelf yoghurt maakt.

• Je kunt experimenteren en variëren in smaak. Zo zal yoghurt van volle boerenmelk als uitgangspunt anders smaken dan magere, lang houdbare, melk. Ook afhankelijk van welke soort yoghurt je gebruikt, zal het resultaat anders zijn. Je kunt overigens ook crème fraîche toevoegen in plaats van yoghurt of samen met yoghurt, ook daar zitten melkzuurbacteriën in.

•Je yoghurt zal over het algemeen veel zachter van smaak zijn.

• Yoghurt is namelijk langer houdbaar dan melk.

 

Zelf yoghurt maken, hoe werkt dat?

 

Je hebt vier dingen nodig:

1 lboerenmelk

2 el.yoghurt naar keuze

een bepaalde temperatuur en tijd.

Zodra de melkzuurbacteriën uit de yoghurt met de melk tussen de 43 en 32 graden zijn, beginnen ze de melksuikers uit de melk (lactose) om te zetten in melkzuren. Hoe langer dat duurt, des te meer wordt omgezet. Het resultaat is een zachte, licht zure yoghurt. Het klinkt ingewikkelder dan het is, ook zonder thermometers kom je er, lees maar even door.

 

Bereiding:

 

Schep de yoghurt met een steriele lepel in een steriele pot. Breng de melk in een pan aan de kook. Laat 15 seconden koken en zet dan het vuur uit. Laat de melk afkoelen, totdat je net je vinger er 10 seconden in kan houden. Voeg de yoghurt toe, doe het deksel op de pan. Zet je oven aan op ongeveer 40 graden en zet de yoghurt in de oven. Na 4 uur, zet je de oven uit en laat je de yoghurt er nog gerust een hele nacht in staan. De volgende dag heb je yoghurt! Voordat je de yoghurt over schept in (glazen) potten, moet je er voor zorgen dat je ede lepel en de potten die je gaat gebruiken, goed steriliseert. Dit kun je eenvoudig doen door water te koken en de potten tot de rand te vullen met kokend water. Zet de lepel in één van de potten en vergeet geen kokend water in de deksels te gieten.

 

Bewaar de yoghurt in de koelkast.

 

Gebruik hem zoals je wilt, bijvoorbeeld met seizoensfruit ‘Natuurlijk Lekker’!!

 

 


[1] [2] [3] ... [8] ... [15] Volgende pagina »