Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Nieuws

invallen zieke collega
educatie

 

 

 

 

 

 

yoghurt maken

yoghurt maken

 

 

 

Wat ga jij straks doen in de vakantie ?

Hierbij alvast een leuke suggestie:

 

Zelf yoghurt maken; leuk en makkelijk om te doen – In Frankrijk is het inmiddels heel populair om zelf je yoghurt te maken. Met een heuse ‘yaourtière’ (yoghurtmaker) kun je potjes vullen, die je in een apparaat stopt en na een paar uur heb je dan yoghurt. Maar zo’n apparaat heb je helemaal niet nodig! De voordelen van yoghurt zelf maken Waarom zou je yoghurt zelf maken? Heeft dat voordelen dan, zul je misschien denken? Je kunt toch bij elke supermarkt kiezen uit een heleboel soorten yoghurt? Het is ook niet een duur product, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Maar voordelen zijn er wel degelijk. Ik som ze graag voor je op;

 

• Wanneer je zelf yoghurt maakt, weet je precies wat er in gaat. Aan sommige soorten yoghurt worden namelijk verdikkingsmiddelen toegevoegd.

• Fabrieksyoghurt is vaak op relatief hoge temperatuur en kort gefermenteerd, waardoor er nog veel melksuikers (lactose) achterblijven in de yoghurt. Deze kun je er helemaal uit halen als je zelf yoghurt maakt.

• Je kunt experimenteren en variëren in smaak. Zo zal yoghurt van volle boerenmelk als uitgangspunt anders smaken dan magere, lang houdbare, melk. Ook afhankelijk van welke soort yoghurt je gebruikt, zal het resultaat anders zijn. Je kunt overigens ook crème fraîche toevoegen in plaats van yoghurt of samen met yoghurt, ook daar zitten melkzuurbacteriën in.

•Je yoghurt zal over het algemeen veel zachter van smaak zijn.

• Yoghurt is namelijk langer houdbaar dan melk.

 

Zelf yoghurt maken, hoe werkt dat?

 

Je hebt vier dingen nodig:

1 lboerenmelk

2 el.yoghurt naar keuze

een bepaalde temperatuur en tijd.

Zodra de melkzuurbacteriën uit de yoghurt met de melk tussen de 43 en 32 graden zijn, beginnen ze de melksuikers uit de melk (lactose) om te zetten in melkzuren. Hoe langer dat duurt, des te meer wordt omgezet. Het resultaat is een zachte, licht zure yoghurt. Het klinkt ingewikkelder dan het is, ook zonder thermometers kom je er, lees maar even door.

 

Bereiding:

 

Schep de yoghurt met een steriele lepel in een steriele pot. Breng de melk in een pan aan de kook. Laat 15 seconden koken en zet dan het vuur uit. Laat de melk afkoelen, totdat je net je vinger er 10 seconden in kan houden. Voeg de yoghurt toe, doe het deksel op de pan. Zet je oven aan op ongeveer 40 graden en zet de yoghurt in de oven. Na 4 uur, zet je de oven uit en laat je de yoghurt er nog gerust een hele nacht in staan. De volgende dag heb je yoghurt! Voordat je de yoghurt over schept in (glazen) potten, moet je er voor zorgen dat je ede lepel en de potten die je gaat gebruiken, goed steriliseert. Dit kun je eenvoudig doen door water te koken en de potten tot de rand te vullen met kokend water. Zet de lepel in één van de potten en vergeet geen kokend water in de deksels te gieten.

 

Bewaar de yoghurt in de koelkast.

 

Gebruik hem zoals je wilt, bijvoorbeeld met seizoensfruit ‘Natuurlijk Lekker’!!

 

 

#educatie #kinderfeestje #groepsuitje #belevendleren

Genderen, 20 juni 2017- Start klaar voor ontvangst basisschool, educatieles, belevend leren.

oogsttijd
oogsttijd
oogsttijd
oogsttijd
15 juni Genderen- Een strak blauwe lucht een ideale dag om het hooi voor de kalveren binnen te halen. #Altena #oogsttijd #Genderen
oogsttijd

 

 

 

 

zeebrakoe

Er loopt een streepje over. Een mix van een paard en zebra (zors) die kennen we wel. Maar deze bijzondere koe !, Hettie maakte deze foto die in Bennekom in het gebied "de kraats'' in een weiland staat. Zouden ze echt bestaan de zeebrakoe?


« Vorige pagina [1] [2] [3] [4] ... [9] ... [15] Volgende pagina »