Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Nieuws

Gastheer

Sinds 2 maart mag ik mij gastheer noemen van Nationaal park de Biesbosch. Als gastheer kun je je gasten uitleg geven over de historie en weet je de mooiste plekjes aan te wijzen. Totaal zijn er nu 59 gastheren in de streek. 

Prijswinnaar !

Prijswinnaar !

Vandaag de foto uitgereikt aan Hermen Vreugdenhil de bedenker van een naam voor ons stierkalf met de naam "Vincent". Real Life op de achtergrond

van Gogh-jaar

van Gogh-jaar

aandag 13 apr 2015

Afbeelding bij nieuwsitem 'Vincent van Gogh kleurt Altena zonnebloem-geel'

REGIO - 2015 is het jaar van Vincent van Gogh. Een groep ondernemers heeft die gelegenheid aangegrepen om dit jaar Altena (nog beter) op de kaart te zetten onder het motto: Altena door de bril van Van Gogh.' De groep doet dat onder meer door grote stukken in te zaaien met zonneboemzaad. Mogelijk gemaakt door medewerking van de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en Brabants Landschap. Eerder werd een promo gemaakt die ondernemers oproept vooral 'aan te haken.' En dat worden er steeds meer...

Een hectare of zes gaat binnenkort worden ingezaaid. Als de zonnebloemen boven de grond staan, zal dus een groot deel van Altena Van Gogh-geel kleuren. De regiegroep bevestigt het als volgt: 'Er zijn positieve ontwikkelingen voor het van Gogh-project. De dozen met het zonnebloemenzaad die Altena geel gaan kleuren zijn binnen. Alles dankzij de sponsor Takii Europe B.V. die 10 ha aan zaad sponsorden. Vandaag is alles naar: de cliënten van Centrum Bizzi, Ipse de Bruggen, uit Nootdorp, die 8.000 zakjes willen inpakken voor het Van Gogh-project in het Land van Heusden en Altena.'

Deze zakjes gaan straks naar de scholen. Niet alleen het basisonderwijs - Het Fundament uit Genderen maakte al van Van Gogh-uitstapje - haakt aan bij Van Gogh, ook het voortgezet onderwijs, het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg, doet mee en geeft dit thema een uitwerking in de les Beeldende Vorming. Aan het eind van het seizoen wordt aan het zonnebloemzaad ook een wedstrijd gekoppeld. Op www.vangoghaltena.nl zal hier te zijner tijd meer info te vinden zijn.

Navolging
De acties vanuit de regiegroep gecoördineerd, beginnen navolging te krijgen. Inmiddels heeft ook Henk van Noorloos - ontwerper uit Andel - een Facebookpagina aangemaakt. Inmiddels is hij begonnen met de eerste van een aantal tekeningen - lees varianten - op het thema 125 tinten zonnebloemen. Hij laat in een e-mail weten dat aantal zonnebloemtekeningen in de stijl van Van Gogh te gaan maken.
ZitteninjeTuin heeft een serie Van Gogh-bankjes in de markt gezet. De ondernemer laat weten: 'De streek door de bril van Van Gogh. Ofwel: De regio op de kaart op zoek naar decors van Vincent….! In het kader daarvan presenteren wij met trots het Vincent van Gogh tuinbankje!'
De komende Voorjaarsmarkt van Ondernemersvereniging (OV) Aalburg - op 24 en 25 april aanstaande in d' Alburcht - staat ook in het teken van Vincent van Gogh.
Ook Boekhandel 't Schrijvertje in Veen haakt aan. Eerder bracht de ondernemer al het prentenboek 'Sammy en Nele bij Vincent van Gogh' onder de aandacht. Nu komen ze met de speciale Vincent van Gogh-Bijbel. Deze Bijbel (NBV2004) bevat het Oude Testament en het Nieuwe Testament, voorzien van een mooie kaft met een schilderij van Vincent van Gogh.
Bibliotheek Altena heeft een speciale luister CD over Van Gogh, na specials over Rembrandt en Frans Hals, Volg een rondleiding langs zijn belangrijkste doeken, met audio van de briefwisseling tussen hem en broer Theo; er is een impressie te horen van een bijeenkomst voor blinden en slechtzienden in het Van Goghmuseum; en u hoort een fragment uit een hoorspel over leven en werk van de schilder. Mocht u zich daarna nog verder willen verdiepen, dan volgt nog een lijst met uitgaven over Van Gogh die de moeite waard zijn om te lenen bij Aangepastlezen.

Zonnebloemen
Zonnebloemen is een serie stillevens (olieverf op doek) gemaakt door Vincent van Gogh. Van de serie zonnebloemen bestaan er drie schilderijen met vijftien zonnebloemen in een vaas en twee schilderijen met twaalf zonnebloemen in een vaas. Van Gogh schilderde eerst de Vaas met de twaalf zonnebloemen, die in het Neue Pinakothek-museum in München in Duitsland hangt. Dan de eerste van de Vaas met vijftien zonnebloemen, die in de National Gallery in Londen hangt, gemaakt in augustus 1888 toen hij in Arles in Zuid-Frankrijk woonde. De latere schilderijen zijn ontstaan in januari 1889.

 

DUSSEN-  12 februari 2015 de aftrap van het van Goghjaar in Altena kasteel Dussen incl. onthulling promo en logo zoals op de foto is te zien Burgemeester A. Noordergraaf (Woudrichem), Wethouder P.Bouman (Aalburg), Burgemeester S. Haasjes van den Berg(Werkendam) onder het toeziend oog van 125 ondernemers die tijdens deze 17.0 Open Coffee aanwezig waren.

 

 

ALTENA - WERKENDAM - Wie opmerkzaam was, kon de vermaarde kunstenaar Vincent van Gogh met eigen ogen zien op Fort Altena, Vestingstad Woudrichem en op diverse plaatsen meer in de regio. Een klein team draaide de opnamen voor het promotiefilmpje voor het Vincent van Gogh-jaar in Altena.www.vangoghaltena.nl

2015 is het (inter) nationale Van Gogh-jaar en een aantal ondernemers uit de regio heeft dat gegeven aangegrepen om de kunstenaar ook in deze regio te introduceren. Cor Spek, één van de leden van de regiegroep: 'Vincent van Gogh is nu trending topic en wordt landelijk én provinciaal tot een merk gemaakt. Wij als ondernemers haken daar graag op in, omdat we kansen zien voor de regio, alsook voor collega-ondernemers. Het is een leuke uitdaging om mee te doen en te kijken of je ook op deze manier de streek weer eens op de kaart kunt zetten. Voor individuele ondernemers kan het natuurlijk een extra omzet opleveren.'

Zonnebloemen
De regiegroep zet een aatal activiteiten op poten, waaronder de Zonnebloem Experience en een expositie van kunstenaars die Van Gogh gaan schilderen. Maar ook plannen voor fietsroutes, couponboekjes met attracties, leuke aanbiedingen en dergelijke liggen klaar om uitgewerkt te worden. We willen mensen laten zien en ervaren wat de streek te bieden heeft onder het motto: Altena door de bril van Van Gogh.'

Het initiatief krijgt langzaamaan navolging. VVV Altena Biesbosch steunt het project en de Genderense school Het Fundament ging al met Van Gogh aan de slag. Ook Ondernemersvereniging Aalburg heeft aangegeven de Voorjaarsmarkt op 23 en 24 april in d'Alburcht in de sfeer van Van Gogh te laten plaatsvinden en de Woerkumse Evenementenmaker First Class Entertainment heeft een speciale arrangement. Aanmelden via www.vangoghaltena.nl

 

 

Award Topsporters

Award Topsporters

Melk-Drive draagt topsporters een warm hart toe op 23 januari werd in Wijk en Aalburg de topsporters in het zonnetje gezet met een award verkiezing. Het regionale evenement werd voor de 21 keer georganiseerd door PowerHouse SportAwards.

Na een ontvangst met warme cholademelk van verse melk ging de avond van start. Jetty Duister de organisator achter dit evenement bracht als een echte Mart Smeets de topsporters op het podium. De wereldkampioenen Latijns Amerikaans dansen brachten een wervelend optreden en zorgde zo voor een stijlvolle avond.

Voor de categorie sportvrouw senioren werd de award in ontvangst genomen door Marianne Vos (wielersport)  op de foto Jetty Duister, Floor van Baalen (schaatster) en Viviana van Hees (BMX)  

Nieuwjaar

Het nieuwe jaar is begonnen wie zich afvraagt wat gaan we doen dit jaar kan bij ons terecht voor een gezellig dagje uit wij heten onze bezoekers weer van harte welkom. Dit jaar is het Biesbosch arrangement in een nieuw jasje gestoken met het nieuwe BiesboschmuseumEiland waar van alles is te beleven, half juni 2015 zal het musem voor publiek open gaan. 

 

Dit jaar bestaat de melk-drive 10 jaar en een jublieum laten we niet zo maar aan ons voorbij gaan hou de website dus goed in de gaten.

i-tour

Smaakvolle i-tour van de streekondernemers uit Aalburg leuk om te doen download hem gratis via onderstaande link of in de app-store. Wij zijn terug te vinden onder nummer 4. Veel plezier !http://izi.travel/browse/3b428620-462e-4b96-bf24-dd3317cfaa21?lang=nl

 

 

sieraad

Een bijzondere samenwerking

 

Goudsmid Sandra Hofman van 't Oude schooltje in Sleeuwijk en Laura Leijser sloegen de handen ineen en ontwikkelden dit bijzondere sieraad met korenaar.

Een bijzondere samenwerking dat maakt dit sieraad zo bijzonder zeker omdat beide bedrijven totaal verschillend zijn,  is het een uitdaging. Door vakmanschap en een dosis creativiteit ontstaat zo’n mooi eindresultaat.

Dit sieraad met drie zilveren ringen waaruit een korenaar ontspruit symboliseert de kracht van de natuur. Zilver en een natuurlijke tint gaan zo te zien heel goed samen!

 

 

 

 

 

De prijswinnaars van de quiz die is gevuld op Fort Altena zijn: Koen Boom van Bs. de Griffioen groep 1 uit Dordrecht en Joost van Haaften Bs.Oudendijk groep 4 uit Woudrichem. Beide van harte gefeliciteerd zij hebben voor hun hele klas een educatiebezoek gewonnen.

 

 

 

 

streeklunch

Streeklunch

Kent u onze streeklunch al? Gemaakt van brood met verse weidemelk en met de hand gesneden. Een ware smaak belevenis deze is als extra optie te boeken bij een excursie. Het proberen waard.....

koeiendans

Vrijdag 2 mei zijn de koeien onder belangstelling de wei in gegaan. Toegang was gratis.

Op 3 mei is de lekkere weidemelk zelf te tappen in onze melk-drive, proost!

 

 

 

 


« Vorige pagina [1] ... [7] ... [12] [13] [14] [15] Volgende pagina »