Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Schooluitjes

Schooluitjes

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een hele waaier aan leuke schooluitjes. Leuk en leerzaam kunnen ook samengaan en daarvoor hoeft u niet de drukte van grote attracties voor op te zoeken. Een bezoek aan de boerderij is altijd leerzaam en de kinderen zijn altijd enthousiast. Als gecertificeerde educatieboerderij organiseert Melk-Drive speciale educatieve programma’s aan basisscholen. Leerlingen leren alles over het moderne Nederlandse boerenleven en bezoeken Slot Loevestein, waar ze kennis maken met een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte op de boerderij voor de kinderen om zich uit te kuren.

Leerzame schooluitstap naar de boerderij

Een dagje uit voor basisscholen! Alle basisscholen zijn welkom op onze boerderij voor een leerzaam bezoek op basis van het concept "Belevend leren". Onze educatieve schooluitjes sluiten goed aan bij de kerndoelen van het totale lesprogramma voor het basisonderwijs.

 

Kinderen leren niet alleen met hun hoofd maar ook met hart, door te voelen, ruiken en proeven. Op de boerderij leren de kinderen het hele productieproces, ‘van koe tot melk’. Ook maken de leerlingen kennis met het leven op de boerderij en het verzorgen van de dieren de vraag waar komt ons voedsel vandaan kan onderdeel zijn van het lesprogramma. Deze maken we opmaat in samenspraak met de leerkracht.

 

Uit ervaring blijkt dat een boerderijbezoek van anderhalf uur meer leerrendement oplevert dan drie weken klassikale les. Wanneer ze zelf in aanraking komen met de leerstof, kunnen ze zich er direct iets bij voorstellen en onthouden ze het ook sneller. Daarnaast is een schooluitstapje naar de boerderij een nieuwe beleving voor veel kinderen.

Gecombineerd schooluitje Slot Loevestein – excursieboerderij

Na alles geleerd te hebben over de boerderij krijgen de leerlingen uitleg over de geschiedenis van de streek. Snel gaat het schooluitje verder naar het historische kasteel en Rijksmonument Slot Loevestein, waar de kinderen kennis maken met een rijk stuk vaderlandse geschiedenis. Een bezoek aan Slot Loevestein is zowel voor basisscholen als het voortgezet onderwijs interessant. De leerlingen krijgen zelf een sleutel waarmee alle kasteeldeuren voor ze opengaan. Ook kunnen vragen stellen aan dienstmeisje Elsje of de soldaten van de graaf. Zie hier meer informatie over een bezoek aan het slot.