Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Ron en Laura Leijser
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com
Telefoon: 0416 31 91 81
Mobiel: 06 51 58 79 01
E-mail: info@melk-drive.com

Boerderij bezoeken

Schooluitje boerderij bezoeken

Excursieboerderij Melk-Drive is gelegen in Genderen in het Land van Heusden en Altena. In de nabijheid van dit rustige dorpje liggen de mooie vestingstadjes Heusden en Woudrichem, evenals het Bourgondische ’s-Hertogenbosch en het Nationaal Park De Biesbosch. In deze setting ligt Melkveebedrijf van de familie Leijser. Melkveebedrijf Leijser is een typisch voorbeeld van de moderne Nederlandse landbouw en laat dit graag aan zijn bezoekers zien door tegelijkertijd open te staan voor bezoekers als een excursieboerderij.

Gecertificeerde educatieboerderij

Melk-Drive is een gecertificeerde educatieboerderij. Dit betekent dat wij als ondernemers speciaal geschoold zijn om een bezoek aan de boerderij zo leerzaam mogelijk te maken. Niet alleen zijn we didactisch onderlegt, maar we bieden ook een veilige leeromgeving voor leerlingen. Met opdrachten en afsluitend met een spel.  Zo zijn de boerderijlessen die gegeven worden een verlengstuk van de school.

 

Tijdens een bezoek aan de boerderij leggen wij alles uit over de melkproductie, van kalf tot koe en van gras tot melk. De verzorging van dieren, de werking van machines en andere verhalen over het boerenleven anno nu komen allemaal aan bod! 

Speciaal voor basisscholen

Speciaal voor basisscholen

Speciaal voor basisscholen verzorgt Melk-Drive  programma’s waarin de leerlingen leren waar ons voedsel vandaan komt. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk! In overleg met de leerkracht stellen we voor de leerlingen een op maat gemaakt programma samen. Laura heeft diverse educatieverijmen geschreven met een beetje geluk draagt ze er eentje aan jullie voor.

Praktische informatie

De lengte van een schooluitje aan de boerderij kan in overleg afgesproken worden. Lunches zijn voor de dag beschikbaar en kunt u in overleg laten regelen. Indien nodig houden wij met allergieën of lichamelijke handicaps rekening. Er is voldoende ruimte voor meerdere auto’s en schoolbussen.